Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maja horoszkóp

2008.03.21

Coz (sólyom): február 8.-március8.:

Az ő lelke egy bolygó. Ösztönös kapcsolatai vannak, magas intellektuális képességgel, amit fel is használ, de nem él vissza az erejével.Sőt amikor a sors ellene fordul, felhasználja képességeit, hogy okosan kiegyensúlyozza földi ismereteit az égből származó megérzésekkel és kontroll alatt tartja szilaj vadságát, miközben felkészül a számított veszélyre. Hajlamos átadni magát érzelmi szenvedélyeinek, amelyek aláássák kreatív erejét, hacsak nincs másik megoldás. Virága a violaszínű erdei orchidea, drágaköve az ametiszt, madara a nagy fehér sólyom. Bolygója, a sólyom csillag, a Merkúr, az ég leggyorsabb utasa. Aurája a kék fény.

 

Balam (jaguár): március 9.-április 5.:

Szelleme az érték, a féktelen bátorsága. Szeret dolgozni, tanulni, ügyes a keze, az élete gondosan eltervezett. Szerencsés a pénzügyekben. A különböző művészetek jelentős szerepet játszanak életében. Nagyon értelmes, óvatosan mérlegeli a dolgokat, mielőtt döntést hozna. Növénye a vörös ébenfa. ,,Madara" a fejedelem lepkéje, amit mi Danaida-lepkének hívunk. Drágaköve az alexanderkő, égiteste az M31-es galaxis. Aurája a violakék, amely kompatibilis a narancssárga színű fénnyel.

 

Pek, az őriző kutya: április 6.-május 3.:

Hűséges személy, aki képes meghatározott, mások által kiszabott feladatokat végrehajtani, mindent, amit az adott helyzetben más személyek ráhárítanak. Ha másmilyen szerepet kap, félelmei vannak. Érdeklődik a közösség iránt, hogy azt védelmezze mások érdekei ellenében. Gondolkodása liberális, beleértve a saját alaphajlamai megtartását. Ennek ellenére vannak helyzetek, amikor képes szállni, mint a sólyom. Az anyagiak terén szerencsés. Az emberek általában nagyra értékelik, mert jószívű. Növénye a kék datura, madara a kék galamb. Drágaköve a türkiz. Égiteste a Jupiter, aurája a kék fény.

 

Kan, a földi bölcsesség kígyója: május 4.-31.:

Vele született ismeretanyaggal rendelkezik az anyaföldről. Kereskedelmi kapcsolatokban nagyon óvatos. Nemes szíve van, a művészetek minden ágában sokra viheti. Ha élete úgy hozza, tanácsot kér, ami azt jelzi, hogy odafigyel a dolgokra. Nem fukarkodik az idővel. Mindig messze jut az elméletektől, ami a művész ismertetőjegye. Növénye az amatének nevezett fügefa, amelyekből a maja kódexek készültek. Drágaköve a smaragd és a jáde. Égiteste a Pleiádok, a kígyó farka. Madara a quetzal (a maják szent madara), szimbóluma az égi bölcsességnek, amely a földi ismeretanyaggal koncentrálódva létrehozza a Föld objektív szándékának ismerőjét, a Halach Uinicot.

 

Tzub, a nyúl: június 1.-28.:

Az ő életében minden ellentétesen jelenik meg, mivel útja a szabályok konvenciókkal szemben halad. Sok időt fordít arra, hogy bízzon másokban, ezért kevés igazi barátja van, de ha egy személy elnyeri barátságát, hűséges lesz hozzá. Rejtélyes tehetségével megérzi, ki a jó, és ezt ki is használja. A világi dolgokat nem veszi komolyan. Kedves és szívélyes egyéniség. Hallgatag, csak ritkán panaszkodik. Látszólag türelmes, aki könnyen veszi a halált. Ha megijed, foggal, körömmel harcol. Növénye a lágy fű. Drágaköve a malachit, madara a zöld papgáj. Égiteste a vörös köd az Am csillagképen és az Orion. Aurája a zöld szín.

 

Aak, a teknős: június 29.-július 26.:

A türelem jellemzi. Semmi sem hozza ki a sodrából, és ha egy esemény az ő látószögén kívül történik, többnyire minden magyarázat nélkül eliminálja azt. Nem áll bosszút sem szóban, sem fizikailag. Szerelme olyan mély, mint az óceán, épp így vonzódik a nyílt térhez. Nem érez félelmet, ha bezárják egy föld alatti üregbe, de akkor sem, amikor kíváncsiságát kielégítve, hasadékok és szakadékok után kutat. Élvezi a nap fényét, a tétlen töltött napokat, amikor nem csinál mást, mint élvezi a félálomban lét érzését. Növénye a Pak'-am egy kaktuszfaj. Madara a kócsag, drágaköve a szerpentin. Égiteste a Szíriusz, a Castor és a Pollux nevű csillagképek.